2011 Karácsonyi ajándék ötlet tipp #1: könyv

Informatikusok, Játékosok, és egyéb számítógépes emberek. Azon csoport ez, akiknek igen nehéz karácsonyra ajándékot venni, főleg ha az ember nem túlzottan van otthon a számítástechnika világában. Ezért kitaláltam, hogy karácsony előtt pár ötlettel ellátom olvasó közönségemet. Saját anyagi helyzetemből kiindulva nem drága ajándékokról lesz szó.

Első tippben egy klasszikus ajándék ötletet nézünk meg: A könyvet. Ezen ajándékot azon embereknek javaslom akik szeretnek némiképpen olvasni. Amennyiben nem, akkor értelem szerűen halott egy ötlet könyvet venni az illetőnek.

Az Informatikus szakmához kapcsolódó könyvek árai igen eltérőek lehetnek. 300 forint és 16 ezer forint között is mozoghatnak.

A Kiskapu kiadó gondozásában megjelent informatikai könyvekre most hatalmas akciók vannak. Nem egy könyv 75% vagy 90% kedvezménnyel vásárolható meg, amíg a készlet tart, vagy az akció véget nem ér. Szóval vásároljon mindenki addig, amíg lehet. A link: http://www.kiskapu.hu/index.php?BODY=Search&OP=discountSearch

Néhány ajánlott könyv tőlük:

 • Steve Jobs életrajza.
  Az Apple cég egyik alapítójának életrajza. Nemrég hunyt el rákban. Egyes emberek szerint zseni, géniusz volt. Ami azonban biztos, hogy nélküle nem lenne ma olyan a számítástechnika, mint most.
 • CSS zsebkönyv,  jQuery receptek, HTML5 az új szabvány, MySQL zsebkönyv, PHP zsebkönyv
  Ezen kiadványok weblapok készítésével foglalkozó és ez iránt érdeklődő emberek számára ajánlottak. Sokat lehet belőle tanulni. Profik számára is jó ajándék lehetőség.
 • Programfejlesztés C nyelvenTanuljuk meg a C++ programozási nyelvet 24 óra alatt
  Egyetemen és elég sok középiskolában is C és/vagy C++  nyelvet oktatnak a programozás elsajátításához. Nem egy egyszerű nyelv, sok buktatóval. Ezért gyakorlatilag szinttől függetlenül remek ajándék lehet, hiszen C/C++ könyvből sosem lehet elég 😀
 • A katedrális és a bazár
  Linux/Unix rendszerek iránt érdeklődő embereknek remek ajándék. Konkrétan nem Linux/Unix rendszerekről szóló olvasmány, inkább a szemlélet módot tárgyalja, hogy miért is jobb egy nyílt forráskódú rendszert használni zárt forrású helyett.
 • Adobe Photoshop CS4 Biblia I.-II., Professzionális portréretus
  Ezen könyvek biztos sikert aratnak a fa alatt, amennyiben akinek szánjuk őket némiképp érdeklődik a fotózás és a számítógépes grafika iránt. Profi Photoshop felhasználóknak is kötelező darab.
Ezen könyvek mellet persze lehet találni az akciós kínálatban még érdekes műveket, és nem is feltétlenül itt.  Érdemes nézelődni. Egy jól megválasztott könyvel nem lehet nagyot hibázni ajándékot illetően.
Megjegyzés: Ez nem egy fizetett reklám volt.