3. szegedi retro számítógép, video – és kvarcjáték kiállítás beszámoló

Május 12.-13.-án rendezték meg immáron 3. alkalommal szegeden a retro számítógép, video – és kvarcjáték kiállítást. A korábbi kiállításokon sajnos nem tudtam részt venni, viszont egy örök élmény marad a kiállítás. Készíttettem egy jó pár képet is az eseményről, melyek megtekinthetőek a cikk további részében.

A kiállításon igazi ritkaságok is találhatóak voltak. Pl Bill Gates által szignózott XBox, egy Dreamcast fejlesztőgép és egy Steve Wozniak által dedikált Apple Newton is kiállításra került. A kiállított ritkaságok mellet volt egy csomó kipróbálható gép is játékokkal együtt. Ki lehetett próbálni sokféle masinát pár játékkal. Továbbá volt egy régi Apple gép is, ami egy korai szövegszerkesztőt futtatott egy igencsak régi Mac OS-el szerelve.

Lehetne még sok mindent írni a kiállításról, de ahogy a mondás is tartja egy jó kép többet ér ezer szónál. Szóval itt a képgaléria. Aki még nem volt korábbi vagy ezen az eseményen, annak azt tudom tanácsolni, hogy látogasson el, mert érdemes. Aki meg már volt, az úgyis ott lesz legközelebb is. 🙂

a kiállításon szereplő gyüjtemény weblapját az alábbi címen találjátok: http://www.retrocomputer.tux.hu A plakát teljes méretben kattintás után: