Andoid futtatása PC-n

Az Android-x86 projektnek köszönhetően x86 utasítás készletű processzoron is futtatható az android operációs rendszer. Jelenleg pár eszköz támogatott teljes körűen a projektnek köszönhetően, azonban kisebb-nagyobb hibákkal VirtualBox-ban is futtatható a rendszer. Ezen leírásban az Android-x86 telepítését nézzük meg VirtualBox segítségével.

Az Android-x86 rendszer telepítő cd képe az alábbi címről szerezhető be: http://www.android-x86.org/download Innen a 2.3-rc1 változatot érdemes letölteni, ami 85Mb. Igaz, hogy ez még nem végleges kiadás, azonban jobban működik virtuális környezetben, mint az elődei. A telepítés menete igencsak egyszerű, nagyjából 10-15 percet igényel csupán. Ennek menete:

A rendszer futtatható, azonban sem a 2.2-es lemezképpel, sem a 2.3-rc1 változattal nem sikerült működésre bírnom a hálózatot és a hangkártyát. 2.2.-es rendszer esetén teljesen mindegy volt, hogy engedélyezve van e a 3D gyorsítás, mivel tetű lassúak voltak az átmenetek ígyis-úgyis. Azonban 2.3-rc1 alatt már nem. Szóval mindenképpen ezt érdemes telepíteni. Jó kísérletezgetést 🙂