Android telefonok PC szinkronizálása

Android telefonokhoz általában a gyártók a saját szoftvereiket szállítják PC szinkronizálásra, ez alól a Samsung sem kivétel a Kies programjával. Sajnos azt kell mondjam ezen program minősége valahol a béka segge alatt van, ezért kezdtem el keresni egy jobb programot telefon kezelésre. Így találtam rá a MyPhone Explorer nevű programra. A mai írásban ezen program lesz bemutatva.

A MyPhone Explorert eredetileg a készítője Sony Ericson telefonokhoz kezdte el fejleszteni. Időközben azonban kiegészült Android támogatással is. Nem teljesen tökéletes program, néhány apróbb hibája van, de még így is fényévekkel jobb, mint a Samsung saját gyári megoldása a Kies. Konkrétan nálam indokolatlanul sokáig tart bármilyen művelet vele, valamint vicces, egy csöppet sem vicces módon, hogy a teljes pereputtyával együtt majdnem fél Gigabyte memóriát megegyen a program, miközben semmit sem csinál.

A Program a http://www.fjsoft.at/en/downloads.php címről szerezhető be. Kapcsolódni tud a telefonunkhoz USB, WiFi, és BlueTooth kapcsolattal is. Első csatlakozáskor azonban USB kábeles kapcsolatot igényel, mivel a telefonra telepít egy kiszolgáló alkalmazást, ami a szinkronizációt teszi lehetővé. Hogy ezt a programot tudja telepíteni a telefonban be kell kapcsolni az USB hibakeresés engedélyezését. Ennek beállításában segít a következő animáció. (kattintás után indul el)

Ha ez megtörtént kábellel összekötve a gépet, majd a kapcsolódás menüt kiválasztva a programból el is indul a telepítés a telefonon, majd kapcsolódni fog a telefonhoz a program. A készülékre 3 új programot telepít a szoftver. Az említett szinkronizálás kiszolgálót, egy feladat listát és egy jegyzettömb alkalmazást. A jegyzettömb és a feladatlista teendőit tudjuk szinkronizálni a programmal.

Alternatív módon a szükséges kliens program telepíthető a Google Play áruházból is. Ekkor nincs szükség az USB hibakeresés bekapcsolására. A program a Play áruházban ide kattintva lelhető fel.

    

A Program szolgáltatások terén igencsak jól felszerelt. A teljesség igénye nélkül pár olyan tulajdonsága, ami miatt megtetszett:

 • Telepíthető hordozható üzemmódban is, így akár Dropbox-ba is.
 • Nem foglal sokat és működik ( 🙂 )
 • Fájlkezelő, ami mutatja a rejtett fájlokat is.
 • SMS írás PC-ről
 • SMS-ek exportálása, akár beszélgetésenként is üzenetsorrend megtartásával, akár HTML-be is.
 • Jó minőségű névjegyzék szerkesztő, ami a kapcsolatokhoz rendelt képeket is normálisan tudja szerkeszteni.
 • Alkalmazások telepítése APK csomagból (Nem megbízható helyek bekapcsolását igényli a telefonon)
 • Telefonra telepített alkalmazásból APK csomag mentése
 • Részletes telefon állapot
 • Telefon távirányítása PC-ről
 • Képernyőkép mentési lehetőség a telefonról.

A program használata egyáltalán nem bonyolult, ezért nem nagyon lehet róla írni. Helyette inkább jöjjön egy pár képernyőkép, mert úgy is többet mond ezer szónál egy jó kép.