Audio Konvertálás Total Commander-el

Sok mindenre jó a Total Commander, de vajon az aki nem hallott még e remek plugin-ről, amit most bemutatok az gondolta volna e, hogy erre is használható e remek alkalmazás ? 😀

A Plugin ami a konvertálást lehetővé teszi az AudioConverter nevet viseli. Beszerezni a http://www.totalcmd.net/plugring/wcx_plugin_BitRate_Converter_0.html címről lehet ingyenesen. Letöltés után az állomány Total Commander-ben megnyitása után a program megkérdezi, hogy akarjuk e telepíteni a beépülő modult. Természetesen erre a válasz igen.

Ezzel majdnem meg is van a telepítés. Azonban ha Audio CD-ket is szeretnénk rippelni, akkor még a Beállítások->Általános beállítások->Beépülők->Fájl rendszer beéülök ablakba adjuk hozzá a telepítési mappában található cdtracks.wfx fájlt. Ezek után, ha mindent jól csináltunk, akkor a hálózati helyek ablakban lesz egy CD Drives audio tracks mappa, amelyben a cd olvasóink mappaként szerepelnek. Ha a meghajtóba audio cd kerül, csak akkor lesz megnyitható az olvasóhoz tartozó mappa.

A Konvertálandó fájlok kiválasztása után egyszerűen csak meg kell nyomni a becsomagolás gombot, majd a beépülők listából ki kell választani az Audioconverter-t. A formátum beállítások csak azután jelennek meg, miután az ok gombra nyomtunk. 

Formátumok közül bőven választhatunk. A beépülő modul a következő formátumokat támogatja:

Bemeneti formátumok: WAV, MP3, OGG, WMA, APE, AAC (MP4/M4A/M4B), MusePack, AC3, WavPack, AMR, AIFF, M3U
Kimeneti formátumok: WAV, MP3, OGG, WMA, ASF, APE, AAC (FAAC és NeroAAC),  MusePack, WavPack, AMR, FLAC, MIDI

Minden konvertálónak saját beállítás lapja van, melyen részletesen testre szabható nagyjából minden fontos beállítása. Az alábbi képen épp a FAAC beállítási ablaka látható.

Ha nem wav a bemeneti fájl, akkor a konvertálás 2 lépésből fog állni. Első lépésben dekódolja a bemeneti fájlt wav formátumba, majd ezt konvertálja át a célformátumra. Audio CD-k esetén további lehetőségként FreeDb vagy manuális album információ megadást is lehetővé tesz a beépülő modul.

A konvertálás elkezdéséhez csupán az OK gombot kell megnyomni, majd pedig türelmesen várni a gépünk sebességétől függően több-kevesebb ideig 🙂