C# Tutorial

Hölgyeim és Uraim, örömmel jelenthetem be, hogy elindult egy új projektem, a C# Turorial.hu (csharptutorial.hu) oldal.

Az oldal egy korábbi, C#-os irományom továbbfejlesztéseként, átdolgozásaként született meg leginkább két okból kifolyólag.

Az első nyomos ok számomra, hogy programozásról szóló e-book könyvet szerkeszteni, akárhogy is nézem, nem kellemes folyamat. A tördelés és a kódok kiemelgetése, formázása sok időt elvesz és emiatt nem a tartalom halad, hanem látszólag felesleges dolgok művelésével telik el az idő. És akkor arról még nem is beszéltem, hogy általában az e-book PDF formátumot jelent, ami nem éppen arról híres, hogy reszponzív lenne kijelzőméret tekintetében. Tehát mobil eszközön olvasni nem igen lehet a kész produktumot. Persze létezik EPUB formátum is, ami végeredményben HTML. Persze, hogy az élet szép legyen, a normális, általam használhatónak ítélt Libre Office-ból EPUB-ot exportáló megoldás jelenleg létezik tudtommal. Többek között ezért nem jelentek meg még korábbi könyveim EPUB formátumban.

A második nyomós ok számomra az volt, hogy ha programozok és valamiben elakadok, vagy valamit nem tudok, akkor hamarább írom be Google keresőbe a problémát, mint könyvben keresni a megoldást. Ebből kiindulva nem csak én lehetek ennyire lusta, így mondhatni adódott a weblap ötlete kézenfekvő módon.

További előny számomra, hogy a frissítések kezelése nagyon egyszerű, extra erőfeszítést és előkészületeket nem jelent, mert ha kész egy fejezet, vagy írás, akkor csak közzé kell tennem. Az olvasó számára pedig nagy előny a kommentálási lehetőség. Ha kérdés merülne fel az adott témával kapcsolatban, akkor közvetlenül tudok rá válaszolni, vagy esetleg más olvasók.

A projekt jelenleg hét fejezettel indult el, ami A/4 oldalban kifejezve olyan 140 oldalnyi információt jelent. A weboldal könyv része csak regisztráció után tekinthető meg. A regisztrációhoz előfizetés vásárlása szükséges. Nyitási akcióként a “csharptutorial” (idézőjelek nélkül) kupon megadásával 25%-al olcsóbban lehet regisztrálni.

Az előfizetések árát igyekeztem elfogadható szinten tartani, bár erről jól jönne némi visszajelzés. Természetesen, mint a korábbi műveim esetén, itt is ízelítőként elolvasható néhány bejegyzés.