Crysis 2

Anno a Crysis első része után írtam, ha nagyon durva gépigénye lesz a játéknak, akkor 2-3 év után majd írok róla, de a gép megbirkózott vele full grafikán. Pénteken kezdtem végigjátszani. Tegnap este fejeztem be. Nagyjából 12-14 óra játékélményt nyújtott.

A Crytek-es srácoknak igencsak jól sikerült optimalizálniuk a játékot, mivel Full HD felbontásban maximális grafika mellet sem szaggat be a gépemen. Fraps FPS mérője 30-35 FPS alá nem ment, még az igazán durva részeken se. Na persze ez a 30 FPS nem egy nagy érték, de ennyire telt anno a költségvetésből.

A játék igencsak látványos. Első 15 perc játék után a hűha és aztak***a szavakon kívül mást nem nagyon tudtam kinyögni. Nagyjából egy vagy 2 óra után is hasonló volt a helyzet. A zene nagyon passzol a játékhoz. Kis kutatás után kiderült, hogy Hans Zimmer munkája. (Gladiátor, Oroszlánkirály, Pearl Harbor, Eredet, és még sorolhatnám a filmeket) A főcím dal igen gyorsan bevési magát az ember fejébe.

A történet immár New York-ban játszódik, amit az idegenek lerohantak és vegyi fegyverrel irtják a lakosságot, mi itt kapcsolódunk be a történetbe. Ennél nagyon többet nem szeretnék mondani a történetről, mivel a játék 70% körül bontakozik ki teljesen a történet, ami az elején igencsak zavaros. A történet kapcsán megjegyezném, hogy főhősünk egy büdös szót sem szól a játékban, ami a néhány párbeszédes rész közben igen hülyén veszi ki magát. Szerencsére nincs sok ilyen, de az összképet drámaian rontja. Az első résszel ellentétben itt nincs sok lehetőség jármű vezetésre, de nekem nagyon nem is hiányzott.

A Nano ruhát is jelentősen átdolgozták az első részhez képest. Személyre szabható különböző modulokkal. Lehet bővíteni a lopakodási képességeket, de ha afféle emberi tankként játszik az ember, akkor lehet gyúrni a páncélzatra is. Ezen kívül újdonságként van egy taktikai vizor és hőtérkép nézet is. A taktikai vizor jó szolgálatot tesz a lopakodós részeknél.

Összességében 10 pontos skálán 9-et adnék a játékra, mivel az alap sztoriból jóval többet ki lehetett volna hozni, mint az első rész esetén. De majd talán a 3. részben orvosolják ezt is 🙂 Számomra mindenképpen még 1x végig játszós a játék a látvány miatt. Csináltam pár képernyő képet játék közben, ezek az oldal Picasa galériájában megtalálhatóak. Persze ez rohadtul nem adja vissza a játék élményt, sőt egy videó sem. Látni és játszani kell. Alapmű, még ha a történet nem is a legkidolgozottabb része a játéknak.

8 990 Ft körüli áron lehet megkapni a CD Galaxis és az 576 Konzol üzletekben, de gyanítom, hogy a hipermarketekben is hasonló áron van. Megéri az árát, de pár hónap múlva olcsóbban is megkapható lesz biztos.

Kedvcsinálónak a “szokásos” youtube blokk:

Az első ~5 perc PC-n full grafikán:

És a főcím: