Crysis

Hétvégén tesco-ban járásom alkalmával vettem észre, hogy egy csomó, nem túl régi és jó játék akciósan 2000Ft-ért kapható. Mivel van új masinám, gondoltam kipróbálom a híres és hírhedt Crysis-t, amit anno egyesek az egekig magasztaltak, mások meg szidtak a nagy gépigény miatt.

EA Value (gazdaságos) kiadásban vettem meg, ami annyira gazdaságosra sikeredett, hogy a program a lemezt nem hajlandó felismerni eredetiként :S Én naivan először arra gondoltam, hogy biztos a Windows 7-et nem támogatja… Internetre fel, 1.2-es javítás letölt, telepít, de a helyzet ugyan az… Tescos-s garancia hozzáállást ismerve hasonló termékek kapcsán, nem nagyon volt kedvem visszavinni, így szétnéztem fórumokon, hogy más találkozott már e ilyen hibával.

És meglepő módon igen. Úgy tűnik, hogy az EA sz*rta el a lemezek másolás védelmét, ezért egyes meghajtókban nem ismeri fel a program eredetinek a lemezt.  Ezen a problémán lehet úgy segíteni, hogy  5-8 ezer forintért lecseréli, az egyébként tökéletes meghajtóját, vagy ingyen keres hozzá egy cd ellenőrzést eltávolító törést, amely jogtisztasága a licenc szerződésben leírt sok marhaság miatt kérdéses, azonban mivel ingyen van valószínűleg a hozzá értő felhasználók többsége ezt a megoldást választja. Nagyon szívesen linkelnék arra az oldalra ahol találtam törést, de sajna jogi bla-bla miatt nem nagyon lehetne, így csak egy Google keresési linket adok.

A játékkal eddig még nem nagyon játszottam, de annyit eltudok róla mondani, hogy normál fokozaton is elég nehéz. A DirectX 10-nek beharangozott grafika szép, Full HD felbontásban viszi a gép simán, csak egy kicsit hangosabb a megnövekedett hűtés igény miatt 🙂 Sztoritól nem nagyon tudok nyilatkozni, mivel még csak most bontakozik ki, de az is jónak tűnik.