Decemberi Frissítések

Az utóbbi pár napban akadt némi időm az oldal motoron dolgozni. Ennek kapcsán frissítettem az oldalon használt iTheme 2 nevű sablont. Ez sajnos nem 1-2 perces művelet volt, mivel igencsak módosított változatát használom a témának sok egyedi hibajavítással. Ennek kapcsán megjegyezném, hogy ahány böngésző, annyi CSS támogatottság.

Sajna már az az állítás sem igaz, miszerint vannak böngészők és van az Internet Explorer. Ez alatt az lenne értendő, hogy ami meg Firefox, Chrome és más alatt az nem megy Internet Explorer-ben feltétlenül. Nos tapasztalatom az, hogy sokszor a Chrome is egy külön világ (Firefox-hoz képest), bár itt a hülyeségek nem orbitális elgányolások és szabvány nem támogatásból adódnak, hanem a szabványok másként értelmezéséből. Egyenlőre még kezelhető kategóriába sorolnám a hülyeségeit.

A frissítés kapcsán sajnos a Thickbox támogatás elszállt. Sehogy sem tudtam visszahozni. Igazándiból, már régóta esedékes lett volna a váltás valami más képmegjelenítőre, mivel legalább egy éve már nem támogatott a Thickbox. Szóval muszáj volt váltanom. Az új képmegjelenítő neve FancyBox. Maga a Fancy angol szó csicsát jelent. Szerintem jól jellemzi 🙂

További fejlesztés képen készítettem archívum oldalakat. Egész jó a WordPress egyéni oldal sablon funkciója. Baromi hasznos tud lenni. Még egy érv számomra a WordPress mellet.