Deus Ex: Human Revolution – The Missing Link DLC

Már egy ideje elérhető a Deus Ex: Human Revolution első, komolyabb DLC-je, azonban időhiány miatt csak most adódott lehetőségem kipróbálni és játszani vele. Játékos függően 3-5 óra kikapcsolódást nyújt a kiegészítő.

Maga a kiegészítő sajnos nem integrálódik be a Deus Ex: Human Revolution sztori vonalába, hanem a játék főmenüjéből, vagy az asztalon kreált parancsikon segítségével indítható. Ez azért jó, mert így nem kell újrajátszani a játékot a kiegészítő miatt. Azonban oltári nagy baklövés, hogy csak így érhető el. Jó dolog lenne, hogyha beépülne a sztori vonalba is.

A Sztori azon 3 nap történetét dolgozza fel, amikor Adam eltűnt a történet egyik pontján 3 napra és senki sem tudta, hogy hol van.

Mivel nem integrálódik a fő sztori vonalba és maga történet miatt is (remek fogás) le kell mondania az embernek az addig kifejlesztett képességeiről és újra kell kezdenie azok kiépítését. Ez ismételten egy oltári nagy hülyeségnek tartottam, ami igencsak zavart. Mivel 3-5 óra játék idő alatt nem jut el oda az ember, hogy kifejlessze a legjobb képességeket, amik megkönnyítenék az életét.

Szóval összességében nem egy könnyű DLC-ről van szó. Sztori vonalát tekintve jó. Valahogy van egy olyan érzésem a DLC-t végigjátszva, hogy ezen mellékszál folytatódni fog még. Legalábbis remélem lesz folytatás.

Érdemes megvásárolni, az árát mindenképpen megéri. Aki még nem játszott a fő játékkal sem, annak is merem ajánlani. Van egy olyan érzésem, hogy ha nem is lesz a 2011-es év játéka a Deus Ex, akkor is, legalább kategóriájában az első helyet meg fogja szerezni.

Záró gondolatképpen annyit tudok mondani, hogy a játék zenéje még mindig remek 🙂