Facebook meghívók kezelése

Üdvözlöm a kedves olvasókat. Máté Margit vagyok, nemsokára 20 éves, számítógép-rendszerkarbantartó képzésem második évét taposom, és ma kéretlen Facebook-os alkalmazásfelkérések, játékmeghívások elhárításához, eseménymeghívások elutasításához szeretnék segítséget nyújtani, illetve ahhoz, hogy hogyan tudunk egy adott felhasználó vagy oldal idővonaláról/eseményeiről leiratkozni.

Kezdésképpen nézzük az eseménymeghívásokat. Vegyük először is az értesítéseinket, ahol látjuk, hogy meghívtak bennünket egy eseményre.

Ha rákattintottunk az értesítésre, akkor a létrehozott esemény oldalán találjuk magunkat. Itt kapunk információt arról, ki hozta létre az eseményt, leírást, hogy mit is foglal magában, illetve a választható opciókat, miszerint csatlakozunk – e, talán ott leszünk, vagy elutasítjuk.

Mára egy kicsit megújult/megváltozott a Facebook kezelőfelülete, mostantól egy Alkalmazásközpont nevű csomópontban érhetjük el a játékfelkéréseket. Ha kéretlen alkalmazástól, vagy játéktól kapunk meghívót, akkor a következőket tehetjük:

Értesítésként itt is megjelenik a felkérés, és ezzel egy időben az Alkalmazásközpont mellett is láthatunk egy kis egyest.

 

Ha az értesítésre kattintunk felül, akkor automatikusan az alkalmazást nyitja meg, így sokkal célszerűbb az Alkalmazásközpontra klikkelni, ha el szeretnénk a kapott „ajándékot” utasítani.
Az Alkalmazásközpontban láthatjuk a számunkra ajánlott játékokat. Bal oldalt lenn a Felkérések menüpont mellett egy kis szám jelzi a megválaszolatlan kéréseket.

Erre kattintva láthatjuk a küldött alkalmazásmeghívót, amit vagy ki tudunk próbálni, vagy az általam pirossal kiemelt X-szel el tudunk utasítani.

Ezután felkínálja, hogy szeretnénk – e letiltani az adott alkalmazást, illetve arra is megadja a lehetőséget, hogy a küldő ismerős a továbbiakban ne tudjon nekünk „kedveskedni”.

Végül, de nem utolsó sorban megtehetjük azt is, hogy néhány Facebook-os ismerősünk üzenőfaláról leiratkozzunk, illetve néhány különböző oldal híreiről úgyszintén.

Először nézzük azt az esetet, amikor egy bizonyos ismerős üzenőfali kiírásait nem kívánjuk látni.

Barátunk adatlapjára kattintva, az idővonal alatt találhatunk egy Ismerősök feliratú négyzetet, amire kattintva a következő lehetőségek fogadnak:

Amennyiben nem vagyunk kíváncsiak az illető közzétételeire, akkor a „Mutatás a Hírekben” lehetőségre kattintva eltűnik előle a pipa, így nem fogjuk akaratlanul is olvasni.
Ugyanitt az „Ismerős törlése” opcióra kattintva el is távolíthatjuk barátaink közül.

Másik eset, amikor egy általunk „lájkolt” oldal különböző linkjeit látjuk, de ez ellen is tudunk tenni.

Az oldal bejegyzésének jobb felső sarkában van egy kis lefelé mutató háromszög, amire rákattintva három lehetőséget látunk.

Esetünkben a nekünk megfelelő opció az elrejtés.

Megtehetjük azt is, hogy mégsem tetszik az oldal. Ehhez meg kell nyitnunk az oldalt, esetemben ez egy másik weblapra mutat, ami magában független a Facebook-tól, de ma már nagyon sok olyan oldal van, ahol különböző képeket „lájkolhatunk”, így az megjelenik az adatlapunkon is, így érdemes csínján bánni ezekkel.

Megnyitás után, oldaltól függetlenül meg kell jelennie annak, hogy mi kedveljük az oldalt. Egyszerűen a szürke Like négyzetbe mozgatjuk az egérkurzort, mire egerünknél megjelenik egy X.

Erre kattintva megváltoztatjuk véleményünket, így, mivel már nem tetszik, nem jelennek meg bejegyzései a szemünk előtt.

Remélem, írásommal segítettem néhány problémán. További kellemes böngészést kívánok az oldalon, köszönöm a figyelmet!