Harderstyles.hu

Ezen az oldalamon sosem volt szó zenéről, pedig igen fontos szerepet tölt be az életemben. Pár barátommal tavaly, egy buli után úgy gondoltuk, hogy kellene csinálni a szeretett stílusunkról egy blog oldalt, afféle magazin jelleggel. Így született meg a HarderStyles.hu.

Miről is szól ez?

Ez egy magazin/blog-féleség lesz a magyarországi Hardstyle és Hardcore közösségnek, ahol új zenékről, albumokról, eseményekről olvashatnak az érdeklődők. De kezdeném az elején, hogy mik is ezek a stílusok?

Itthon sajnos Undergroundnak tekinthető a műfaj (Remélhetőleg sikerül majd rajta változtatni). A Hardstyle és A Hardcore is Hollandiából indult műfajok. Nem nevezhetőek “újkeletű hülyeségnek”, mert a Hardcore Techno 1992-ben született meg Marc Acardipane We Have Arrived (Mescalinum United néven) számával, a Hardstyle kifejezés meg nagyjából 15 éve született meg.

Marc Acadipane neve a Scooter által szétcincált I Like it loud szám kapcsán lehet ismerős. Viszont itt senki ne gondoljon arra az utóbbi időben ipari hulladékra, amit Hardcore néven a levegőbe ereget a Scooter formáció. Annyi közük van a Hardcore műfajhoz csupán, hogy egyszer karrierjük elindulásakor Happy Hardcore-t játszottak, aztán valami félresiklott és eredetiség helyett csak másolásra futotta. Folytathatnám még, de ebből egyszer szép cikk lesz az új oldalunkon.

A Hardstyle műfaj a kétezres évek elején született meg, leginkább a Hard Trance és Hard House műfajokból alakult ki. Hangzásvilága igen egyedi, folyamatosan változik. Ennek is köszönheti talán a népszerűségét. Csak itthon számít Underground-nak. Európa több országában igen népszerű és újabban olyan nagy előadók, mint Hardwell, Armin van Buuren is szettjeik végén Hardstyle-al zárnak. De nagyobb előadók, mint D-Block & S-te-Fan (DBSTF), Headhunterz, Showtek mind a Hardstyle szcénában kezdtek.

Írhatnék még sokat a műfajokról, de itt érvényes az a mondás, hogy egy zene többet mond ezer szónál. Szóval jöjjön egy rövid kis műfaj ismertető az én teljesen elfogult szemszögemből 🙂 .  Ha az alábbi számok kapcsán (különösen a vége felé) olyan érzésed van, hogy ehhez a műfajhoz neked tudatmódsítószerekre van szükséged (alkohol, drog, stb…), akkor bizony az adott műfaj nem neked való. Viszont ha bármelyik is megtetszett, akkor ne habozz meglátogatni a Harderstyles.hu oldalt, ahol több, hasonló zenét találsz.

Early Hardstyle

Italian Harstyle

Euphoric Hardstyle

RAW Hardstyle

Hardcore

Happy Hardcore

Frenchcore

Uptempo