Hasznos Android tablet alkalmazások

Korábban készítettem már egy bemutatót hasznos Android alkalmazásokról. Akkor a fő platform a telefon volt. Most a tablet gépemen használt, általam hasznosnak ítélt alkalmazásokat mutatom be. A bemutatott alkalmazások mindegyike használható telefonon is.

Ami mindenképpen ajánlott

Google Alkalmazások

YouTube, Gmail, Maps, Earth. Ezek nélkül az Android nem is Android. Az alkalmazások elég jól összerakottak, bár az új YouTube alkalmazás nem nyerte el nagyon a tetszésemet.

Firefox

A böngészőválasztás az majdnem olyan, mint a vallás, mert sok esetben a felhasználók próbálják téríteni egymást, hogy ez sokkal jobb, amit te használsz az rossz, stb… Naphosszat sorolhatnám az okfejtéseket. Számomra ez van megszokva asztali gépen, így logikus döntés Androidon is ezt használni 🙂

Chrome

A másik “vallás”, nem jobb, nem rosszabb, ízlés kérdése, hogy melyiket választja az ember. Előnye, hogy sok eszközön alapértelmezetten telepítve van.

http://youtube.com/watch?v=lVjw7n_U37A

Wallpaper Slideshow

Háttérkép váltó alkalmazás.

Internet

Dropsync

Dropbox kliens, ami tud valódi kétirányú szinkronizációt a hivatalos alkalmazással ellentétben. Mindenképpen ajánlott, ha kellenek fájlok offline használatra is.

µTorrent

A népszerű asztali alkalmazás Android változata.

E-könyv

Pro PDF Reader

Remek PDF olvasó. A fizetős változatot mindenképpen érdemes megvenni, mivel az ingyenes változat a reklámokkal igencsak lehetetlenné teszi az olvasást. Számos PDF olvasót kipróbáltam, mire erre rátaláltam. A többi programmal ellentétben ez ténylegesen olvasásra lett fejlesztve és nem csak megjelenítésre. Ingyenes változat itt lelhető fel.

ACV

Egy egyszerű képregényolvasó program. CBR és CBZ formátumokat ismer, és nyílt forráskódú.

Média

MX Player

Minden formátumot ismerő lejátszó.

Nexus Media Importer

Nexus 7 tulajdonosoknak kötelező alkalmazás pendrive és mobil merevlemez kezeléshez, ha nem akarjuk rootolni a készüléket, mivel másképp nem kezeli a gép a csatlakoztatott háttértárakat. Használatához továbbá kell egy OTG kábel is.

MediaHouse UPnP / DLNA Browser

DLNA megosztások kezeléséhez elengedhetetlen. Segítségével készülékünkről képeket, filmeket tudunk továbbítani okos TV-re és számítógépre vezeték nélkül.

Játékok

Tipikusan nem éppen a “leghasznosabb” programok kategóriája, de néha nem árt kikapcsolódni. Az Android pedig erre kitűnő lehetőségeket kínál. Az itt felsorolt programok mind a “Casual Gaming” (magyarra fordítva talán alkalmi játékok) kategóriába tartoznak.

Worms2: Armageddon

A 90-es években PC-n szocializálódott olvasóknak nem kell bemutatni a játékot. Aki meg eddig nem is hallott róla, annak azt tudom tanácsolni, hogy sürgősen próbálja ki. Az alap koncepció nem bonyolult, kukacok ölik egymást. Elsőre furán hangzik, mert az is, de a játékmenet igen addiktív.  Minden idők legjobb Worms játéka és kevesebb, mint 1000Ft-ba kerül.  Ingyenes verziója nincs, de minden fillért megér ez a játék. Kellemes kikapcsolódást tud nyújtani társaságban. Főleg, ha egyéni szabályokkal játszik az ember.

Super Hexagon

Ez tipikusan az a játék, amiről nem tudok sokat írni, mivel nem nagyon lehet elmagyarázni a lényegét. Cserébe viszont piszok nehéz, sokszor piszok frusztráló, és mégsem tudod letenni, mert iszonyat mód addiktív. Leülsz játszani mondjuk délután 6-kor és a következő pillanatban már éjfél van, ilyen szinten rá lehet kattanni. Na de nem szaporítom feleslegesen a szót, itt a bemutató, ami többet mond minden szónál.

Szókereső

Tipikus példája azon játékoknak, amelyek az ötletük miatt zseniálisak és nem a grafikai megvalósításuk miatt. Egyszerű, letisztult, kellően nehéz és szórakoztató. És nem utolsó sorban még a szókincsét is fejleszti az embernek.

Cut the rope

Egyszerű ötlet zseniális kivitelezés. A játékban egy cukorkát kell eljuttatnunk A pontból B-be, akadályokat leküzdve és köteleket elvágva. Néha frusztrálóan nehéz, néha túlságosan könnyű. Egyhamar nem lehet megunni, mivel pálya az van bőven. Hátránya, hogy az ingyenes verzió nem spórol a reklámokkal.

Angry Birds

Azt hiszem ezt egyáltalán nem kell bemutatnom, mivel az utóbbi időben már mindenütt ott vannak a madarak és a malacok. Számos változata elérhető a játéknak, mindegyik szórakoztató a maga módján azoknak, akik még nem unják a madarak és a malacok harcát.

Bad piggies

Az Angry Birds-ben megismert zöld malacok játéka. A snassz tojásellopás helyett most A-pontból B-be kell eljuttatni a malacot úgy, hogy közben mindenféle járművet építünk. Egyetlen egy bajom vele a neve. Mitől rosszak a malacok, mikor a játékban nem utal rá semmi, hogy márpedig ők gonoszak? Természetesen ez egy költői kérdés volt. Ettől eltekintve azonban egy remek játék.

“Kocka” dolgok

ElectroDroid

Mindenkinek ajánlott, aki érdeklődik az elektronika iránt.

inSSIDer

WLAN hálózat jelerősség mérő és optimalizáló.

NXT Remote control

Lego NXT készülékekhez Bluetooth távirányító.