iTunes szinkronizáció Android eszközökkel és mp3 lejátszókkal

Az Apple iTunes szoftverje egy remek médiatár. Azonban, érthető okokból csak Apple eszközökkel kompatibilis a szinkronizációs felülete, de egy kis segédprogrammal rávehető, hogy gyakorlatilag bármilyen mp3 lejátszóval szinkronizáljon, beleértve természetesen az Android alapú lejátszókat is.

A külső program, amit ehhez telepíteni kell, az az iTuner nevet kapta. A programot a http://ituner.codeplex.com/ címről lehet beszerezni. Elsősorban ez egy iTunes kiegészítő, amely számváltásoknál egy felugró ablakban közli az éppen játszott szám adatait, valamint a tálcára egy ikont helyez, ahonnan elérhetőek a hasznos funkciói.

A hasznos funkciók között található meg a Exportálás funkció, amivel egy éppen lejátszott albumot, vagy lejátszási listát tudunk exportálni egy megadott mappába, megadott formátumba. Ez akkor hasznos, ha a lejátszó csak az MP3 formátumot ismeri, azonban a zene vagy AAC, vagy ALAC kódolású. Opcionálisan még lejátszási listát is tud generálni PLS, M3U, WPL vagy ZPL formátumban.ExportálásA szinkronizáció első lépéseként a szinkronizálandó albumokat fel kell vennünk egy lejátszási listára. A lejátszási lista lehet hagyományos, vagy “okos” lista is. Ezután a menüből a Sync MP3 player menüt kell választani. A megjelenő ablakban be kell állítani a szinkronizálási célt, ki kell választani a listát, ami alapján szinkronizál, majd egy mappa struktúrát, ami nekünk szimpatikus. Alapértelmezetten a fájlokat az alábbi mappa és fájl struktúra szerint másolja az eszközre: előadó neve (mappa) \ album neve (mappa) \ track számot és szám címet tartalmazó fájlnév.

szinkronizáció