Iwiw körlevelek új generációja

Hölgyeim és uraim.

Sokáig gondolkoztam azon, hogy az emberek miért küldenek tovább nyilvánvalóan hülyeségeket tartalmazó körleveleket. Azt hiszem ma rájöttem a válaszra.

A körlevelek új generációja megszületett. Ezúttal azt tudhatjuk meg, hogy ki is nézte meg az adatlapunkat. Méghozzá egy külső alkalmazással. Ez úgy hülyeség ahogy van.


Az alkalmazás “készítője” azt állítja, hogy a programjával megtudhatjuk, hogy ki is nézte meg az adatlapunkat, csupán annyi a dolgunk, hogy körlevelet küldünk, meg kiírjuk az üzenőfalunkra a megadott szöveget. Ezáltal a program megszerzi a User ID-nk, ami alapján leengedi tölteni a programot.

Vicces dolog az, hogy egy ilyen alkalmazás elkészítéséhez az iwiw-nek is hozzá kéne járulnia, vagy ha nem járult hozzá és feltételezem hogy működne a módszer akkor az összes, ismétlem az összes iwiw-en megadott adatodhoz hozzáférne egy 3. személy, ami nemcsöppet gáz biztonságtechnikai szempontból. Egy ilyen biztos benne lenne a tv-ben.

Nah, de miért nem működik a dolog ?

  1. a userID-hez egy iwiw-en elfogadott belső alkalmazás simán hozzáférhet körlevél meg egyéb baromságok nélkül is..
  2. Az iwiw külső alkalmazások számára elérhető fejlesztői réteggel még nem rendelkezik tudtom szerint, de lehet hogy tévedek. Viszont ha rendelkezik is, akkor az alkalmazás készítőjének igényelnie kell egy iwiw fejlesztői kulcsot (facebook-ból kiindulva), amivel hozzáférhet a felhasználói adatokhoz a program bejelentkezés után.
  3. Ez az alkalmazás kulcs az üzemeltető (iwiw) által egy szó nélkül bármikor letiltható ha illetéktelen célokra használják.
  4. Nem véletlen nem tákolták még az iwiw-be bele a ki nézte meg az adatlapom funkciót. Ha beletennék, akkor sokkal kevesebben használnák, ezért nem jönne be annyi lóvé reklámokból, csak olyan hülyeségekből mint a myvip-en, ami mára enyhén szólva is szánalmassá vált.

Na és akkor elérkeztünk a szánalmas részhez. Egy Windows mobil internet explorerén futó iwiw üzenőfalat ábrázoló képet betenni képernyőképnek a programról igen komoly érv a körlevél küldés mellet. A statikus HTML lapra irányító letöltés link ami mindig ezt írja ki egyszerűen zseniális:

Hiba történt!
Valószínűleg a szerver túlterheltsége áll a háttérben, vagy nem teljesítetted a lépéseket!
Kérlek próbáld újra később!

Ha nekem jut ez hamarább eszembe akkor pénzt kértem volna a letöltésért, minimum 2000 forintot, ami nem is olyan sok. Nos most így mikor írom a bejegyzésemet az oldal látogatás számlálója 2970-et mutat. Ha ezt megszorzom 2000-el igen szép összeget kapunk, majdnem 6 millát. Persze ennek lettek volna jogi következményei is, de kis tervezéssel az is megoldható lenne hazánk fasza jogi rendszere miatt. Minimum 6 millából meg táncsak telik ügyvédre is 😀

Nah de a végére a csattanó, vagyis a lényeg, hogy miért jó ez. Kérem szépen azért, mert így a kiagyaló láthatja, hogy mennyire hülyék az emberek. Tipikus esete annak, hogy “Írjuk a homlokunkra, hogy hülyék vagyunk, de külföldiül, hátha nem veszik észre.”

Végezetül egy képernyőkép az oldalról:

Linket nem kaptok, mert a kitaláló nyomi nem érdemli meg, hogy linkeljek rá.