Karácsonyra játék ötletek

Lassan ismét itt a karácsony,ami azt jelenti, hogy jön a szokásos a Steam leárazás. A Steam az elmúlt pár évben hatalmasra nőtte ki magát rengeteg jó játékkal, aminek a feléről még nem is hallottunk. Ezért így karácsony közeledtével megosztanám az én listámat, amit szerintem érdemes beszerezni, ha leárazásra kerülnek

Bioshock

bioshock

Igen meghatározó játék. Mondhatnám, hogy kétféle ember létezik: aki isteníti, és aki nem játszotta végig. Zseniális az elejétől a végéig. A zsenialitás a világban és a játékmenetben is nagyon megmutatkozik. Egyszóval must have. Stílusosan a következő mondattal zárnám az ajánlómat: “Would you kindly?”

Bioshock Infinite

bioshockinfinite

A Bioshock széria 3. része, ami valójában a 2, amit az eredeti készítők alkottak. Szintén must have. Első alkalommal amikor játszottam, akkor nem igazán jött le a zsenialitása. Mondhatnánk, hogy egy újabb, szép grafikával megáldott FPS. Azonban ahogy a történet haladt előre, érezni lehet, hogy ez több ennél. A zsenialitás igazán a befejezésnél csúcsosodik ki, aztán a második végigjátszásnál már feltűnnek az apró elrejtett utalások. A DLC csomagok sem szokványosak, külön játékként is megállnák a helyüket. Mindenképpen érdemes őket megvásárolni és kijátszani, viszont előtte ajánlanám az első Bioshock-ot.

Deus Ex Human Revolution: Director’s Cut

deusex

A Deus Ex Human Revolution Director’s Cut tartalmazza az eredeti játékot és a DLC-t, ami később jelent meg. A játék nagyszerűsége itt is a részletekben rejlik, a feldolgozott téma nem éppen esti mese, de igencsak elgondolkodtató. Jövőre érkezik a folytatása, így mindenképpen ajánlom.

L.A Noire

lanoire

Az L.A Noire valahol a kaland, akció és művész játék határán mozog. A Rockstar egyik legnagyobb alkotása, ami játék helyett inkább nevezhető egy interaktív film élménynek. Beszerzésre a Complete Collectiont ajánlom, mivel a DLC csomagok igen sok extra küldetést adnak hozzá.

Mirrors Edge

mirrorsedge

A Dice legnagyobb alkotása, de sajna mindenki a Battlefield szériáról ismeri őket. A történet egyszerű, mint a faék, mondhatni tele van klisékkel, viszont a játékélmény olyan, amit nem igazán láttunk még korábban játékban. Jövőre érkezik a folytatás, így szintén erősen ajánlott.

FarCry 3 Blood Dragon

bloddragon

A 80-as évek az összes kliséjével és cikiségével mind egy helyen. Erős agyzsibbadást tud okozni ez a játék. Ha a 90-es években néztél TV-t és olcsón importált gagyi 80-as évekbeli amerikai sorozatokat, akkor mindenképpen ajánlom. Lézer raptorok, szinti pop, terminátor beütés. Kell ennél több ? 😀

Serious Sam sorozat

serioussam3A Serious Sam sorozat a 90-es évek FPS játékainak hangulatát hozza modern köntösben. Nem igazán agyalós a történet, mindenre lövünk, ami mozog típusú játék. Ez elsőre nem hangzik túl izgalmasan, de igen jól sikerült a készítőknek kivitelezni, így egy próbát megér. Igazán akkor izgalmas, ha a haverodat is rá tudod venni, hogy vegye meg és cooperatívan játsszátok hálózaton.

Talos Principle

talosprinciple

A Serious Sam alkotóinak tavaly megjelent játéka, ami egy FPS nézetes Puzzle játék, kicsit Portal beütéssel. Ha a Portal tetszett, akkor kötelező darab. 🙂

Age of Empires II HD Edition

ageofempires2

Gyermekkorom nagy kedvence HD felbontásban, modern gépekre optimalizálva. Igazán onnan lehet tudni, hogy egy játék jó, hogy ~16 évvel az eredeti megjelenése után még készítettek hozzá új kiegészítőt.

Super Hexagon

superhexagon

A Super Hexagon egy igen mini játék, három pálya, három különböző nehézséggel. Az egész játék végigjátszható ~3 perc alatt. Egyszerű, de mégis nagyszerű. A zenéje igen fülbemászó, mondhatni napokig, hetekig, évekig 🙂 megragad az ember fejében.

Puzzle Agent

puzzleagent

A Puzzle Agent sorozat igazi kézműves játéknak tekinthető, mivel a grafika kézzel rajzolt. Műfajilag egy Point & Click kaland, ahol különböző Puzzle játékokat kell megoldani a történet előrehaladásához. Egyszerre érdemes megvenni a második résszel, mivel a történet az első részben nincs teljesen befejezve. Igazából a szép kidolgozás és a történet agyzsibbasztósága miatt tudnám ajánlani.

Deponia: The Complete Journey

deponiacomplete

Szintén kézműves, Point & Click játék és szintén agyzsibbasztó a történet. Valójában triológia. A Complete Journey tartalmazza mind a három részt. A részek külön-külön is elérhetőek.

Torchlight II

torchlight

A Torchlight I. sikeresen újrateremtette mindazt, ami a Diablo I-ben tetszett mindenkinek, A Torchlight II sikeresen alkotta újra a Diablo II élményt, de ennél bőven több ez a játék, mivel egyediséget is vitt a műfajba. Egyetlen problémája, hogy megjelent a Diablo III, így a multiplayer néha igen kihalt. Viszont Single Player módban és LAN-on haverokkal igen jó szórakozás és modokkal bővíthető is.

Democracy 3

democracy

Érdekes játék, műfajilag igen nehéz besorolni. Talán a Tycoon műfajhoz áll a legközelebb. A Democracy nem más, mint egy politikus szimulátor. Egy választott országot kell elnavigálni a jólét vagy a teljes terror felé. A döntés a kezünkben van. Igazi nagy bónusz, hogy van hozzá Magyarország MOD is, így mindenki kipróbálhatja, hogy mit tudna tenni az ország érdekében a fotelből 🙂

Végszó

Bőven több jó játék van, ami a steam-en fellelhető. Ez a gyors lista csak azokat a játékokat tartalmazza, amelyeket korábbi leárazásokon vásároltam meg és nagyon nem bántam meg a megvásárlásukat 🙂 Zárásképp jöjjön egy meme, ami aktuális:

brace