Skip to content
Close

10 hozzászólás

 1. Sziládi Szabolcs
  2012. október 24. szerda @ 06:51

  Üdvözlet!
  Ezzel a hozzászólásommal nem a másik két vírusírtót szeretném “magasztalni”, azonban nálam a MSE sem vált be annyira:
  -volt nálam egy laptop: az Eset, 8 vírust talált rajta, a MSE 3-at. A megtalált fertőzésből 1-el nemtudott mit kezdeni, 1 eltávolítása majdnem fél órát vett igénybe, a harmadik karanténozása is csak nem negyed óráig tartott. Az elsőre- amit nemtudott eltávolítani- mindig azt lépte, hogy indítsam újra a gépet. Újarindítás után ismét jelezte a ugyan azt a fertőzést. Ez a tapasztalat még a leg első MSE-ra vonatkozik, az 1.0-ra. Azóta remélem javult ez a helyzet, mert én is szeretném használni.
  -Fel is telepítettem a napokban a 4.xx verziót, s -magától- nem frissít. Rooterem van itthon. Csak úgy tudo frissíteni, hogy beállítok egy gyorskeresést egy időpontra a beállításokban, s bepipálom, hogy előtte ellenőrizze a vírus és kémprogram def. fájlokat. Természetesen így egy nap maximum egyszer fog frissíteni. 🙁 Ez a tapasztalat viszont már a legújabb MSE-re vonatkozik nálam.
  Lehet, hogy “nem illő” fizetős vírusírtóval hasonlítgatni, de a cég mondta, hogy felveszi a versenyt a fizetős termékekkel is, sőt ma már céges környezetben is használatos ingyenesen. Bár frissítene nálam is.
  Szabolcs

  • Ruzsinszki Gábor
   2012. október 24. szerda @ 10:32

   Az összehasonlítás valóban ott bukik, hogy fizetőset hasonlítunk ingyenessel, függetlenül attól, hogy a marketinges mit ír a termékről.

   Tény, hogy az Eset termékei jobbak, de pénzbe is kerülnek. Méghozzá nem kevésbe. A Családi 5 gépünk bevédésére már árajánlatot kellene kérnünk a forgalmazótól, de ha csak 4 géppel számolok semmilyen kedvezménnyel, az évi 40 ezer forint kiadást jelentene. Havi szinten ez ~3 ezer forintra jönne ki, ami nem sok egy piacvezető termékért, csak egyben húzós kifizetni ebben a pénzügyi helyzetben, de ez már más téma.

   Ésszerűbb összehasonlítást hasonló ingyenes termékekkel lehetne csinálni. Ebben a kategóriában meg egyeduralkodónak mondható, ha referencia alapnak veszem mondjuk az AVG Free változatát, amit kulturáltan is csak Gazdaságos Számítógép kézifék és reklám bombázónak tudok nevezni.

   Persze lehet tört verziós vírusirtót is használni, de ez annyira biztonságos, mintha csata közepén “ide lőjetek” táblával a fejünkön mászkálnánk…

   Úgyhogy nálunk maradt az ingyenes MS termék rendszeres Windows update-el. Mivel nem szoktunk töltögetni össze-vissza, így bevált.

 2. Sziládi Szabolcs
  2012. október 24. szerda @ 11:16

  Köszönöm szépen a választ, ebben a kérdésben én is azt látom, hogy ha AVG, vagy Avast!, akkor MSE!! (Már) én sem szoktam “össze-vissza töltögetni”, s a probléma, amit említettem nem is nálam jelentkezett. Miután azonban- remélem- , hogy az én gépem nem sűrűn vírusos, másnak a problémája, nekem is lehetőséget adott az “””összehasonlításra””. Ha ez az új verzió, már nem 10 perc alatt töröl vagy karanténoz egy elemet, akkor én is maximálisan elégedett leszek!! Úgy vélem a Windows 7 tűzfalával is sokkal jobban “együtt dolgozik”, mint egy külső gyártótól származó termék. A frissítést is pusztán azért említettem, mert kíváncsi lettem volna miért így frissít; természetesen nem okoz gondot naponta rákattintani a “Frissítés”-gombra. 🙂
  Üdvözlettel:
  Sziládi Szabolcs

  • Ruzsinszki Gábor
   2012. október 24. szerda @ 13:21

   Frissítési gondot valószínű a Windows Update helytelen konfigurációja okozza, mivel ez a Windows Update-en keresztül tölti le a frissítéseit. Hibaüzenet és hibakód Google keresése sokat tud ilyen esetben segíteni.

 3. Sziládi Szabolcs
  2012. október 24. szerda @ 18:20

  Gondolom nem mondok újat azzal, hogy a felsoroltakon kívül van még egy-két ingyenes alkalamzás, mint az Avira Antivir, a Comodo Internet Security, Panda Cloud Antivir.
  Ezek közül az ingyenes német Avira azt ígéri, hogy- habár csak antivírus-, az ingyenes verzió is alkalmas a számítógép teljes körű védelmére- sőt jó pár teszten “veri” az Eset termékét.
  Comodo régi név a biztonságtechnikában, de inkább a tűzfala ismert. Mára kiforrott egyolyan Internet Security csomag, amely sokaknál bevállt, kezd jelentős piacot “hódítani” a cég. Azért ez egy több komponenst magába foglaló ingyenes megoldás.
  Panda Cloud: Mostanság “dobtak” az ingyenes verzión is annyit, hogy valós időben vizsgál, s az email- mellékletet is nézi.
  Én az MSE-nél, s a Comodo Internet Security-nél érzem azt, hogy nem a fizetős verzióra való áttérés miatt fejlesztik a szoftvert.

  • Sziládi Szabolcs
   2012. október 26. péntek @ 22:19

   Jó estét kívánok!
   Az MSE-frissítési “probélmája”- amit sikerült ki következtetnem az alábbi registry bejegyzésben rejlik:
   “Sygnature Update Interval: 0x00000018(24)”
   Ez annyit tesz, hogy a szoftver naponta abban az időpontban fog frissítést keresni, mikor telepítve volt 24-óránként egyszer! Ha ekkor nincsen bekapcsolva a számítógép, akkor újabb 24 óra múlva ebben az időben, vagyis nem automatikusan akkor, amikor a definíciók elérhetőek.

 4. Sziládi Szabolcs
  2013. január 23. szerda @ 16:33

  Hosszú- hosszú hónapok után, nálam is megoldódott a Microsoft Security Essentials autómatikus frissítési probléma. Annyi volt a gond, hogy a gépemen néhány másodpercet késett az óra, a pontos időhöz képest. Akinek ilyen autómatikus frissítési problémája adódna, kukkantson rá a rendszeridőre a másodperceket illetően is! 🙂
  Hát nem gondoltam volna.. , ahogy ezt beállítottam már frissített is autómatikusan!
  Kicsit sokáig tartott, ilyen tapasztalatom még nem volt. 🙂

 5. Tóthné Szigeti Ida
  2013. június 17. hétfő @ 12:00

  Jónak tartom

 6. Tóthné Szigeti Ida
  2013. június 17. hétfő @ 13:39

  Szeretném letölteni de nem megy

  • Ruzsinszki Gábor
   2013. június 23. vasárnap @ 20:59

   Milyen operációs rendszerre? Illetve honnan? Hibaüzenet, vagy hibajelenség esetlegesen? Minél több részletet árulsz el, annál könnyebb segíteni, de abból, hogy elmondod, hogy nem megy varázslatos módon egy informatikus sem fogja kitalálni azt, hogy mi lehet a baj.