MPCHC WiFi Távirányító v. 2012-06-01

Elég régen nem néztem már tájára a Media Player Classic Home Cinema-hoz gyártott WiFi távirányítómnak. Ennek oka főként a fránya időhiány. Továbbá a tény, hogy a telefonom, ami volt minden volt, csak nem “okos”. Vagyis annak csúfolták, de az érintőképernyő érzéketlensége miatt elég nehéz volt rá optimalizálni valamit. Viszont most, hogy akadt időm és van egy eszköz amin tudtam is tesztelni rendesen elkészült a program új változata.

Az új változat újdonsága az új kinézet, ami valóban érintés optimalizált. A program a legújabb Media Player Classic Home Cinema változathoz készült. Ezért a régi verziókkal nem biztos, hogy úgy működik, mint ahogy kellene neki. Ezért erősen ajánlom a program frissítését mindenkinek.

A “motorháztető” alatt rejlő kód a szabványok követésének jegyében HTML5 technológiát használ, amely a web jövője. A kinézet igazodik a képernyő szélességéhez, szóval eltérő felbontásokon is használható. Azonban 480×320 alatti felbontás esetén a gombok igen picikék lehetnek, ami megnehezítheti a használatot. A Tabletek esetén meg egyes gombok túl nagyok lehetnek. Tervben van a tablet optimalizált változat elkészítése is, de mivel nincs min tesztelnem, ez igen hosszútávú terv egyenlőre, hacsak nem ajánl fel valaki egy táblagépet tesztelési célokra.

Elvileg minden okos telefonon kellene működnie a programnak, amin van WiFi és böngésző.

A program beszerzési helye továbbra is a http://mpchcwebremote.codeplex.com/releases oldalon található. Ezen verzió megjelenésével egyidejűleg a program megtalálható a facebook-on is, az alábbi címen: https://www.facebook.com/pages/MPC-HC-Web-Remote/324251744318245

Képernyőképek az új verzióról: