MPCHC WiFi Távirányító

Aféle gyors projektnek indult a dolog. A remek Media Player Classic Home Cinema-nak van HTTP vezérlő felülete elég rég óta, de kb használhatatlan az átláthatatlansága miatt. Ezért, pusztán kényelmi szempontokat szem előtt tartva gondoltam csinálok egy Web 2.0 alapokra építkező vezérlő felületet hozzá, amely méretezésben kifejezetten okos telefonokra lesz optimalizálva.

Tesztelésre egy Nokia 5800-át használtam (Symbian S60 5th edition touch os, 50.xxx firmware), mivel ilyen telefonom van. Emiatt a távirányító mérete 640×320-as felbontásra lett úgymond optimalizálva. A program használata pofon egyszerű. A letöltött csomagod kicsomagolod egy szimpatikus mappába, majd a Media Player Classic Home cinema beállításaiban a Web Interface szekcióban, a “Serve webpages from” résznél a browse… gomb segítségével megadod azt a mappát ahova kicsomagoltad a fájlokat. Opcionálisan a port átírható, én 8080-ra tettem, de lehet simán 80-ra is tenni, ha más web szerver nem fut a gépen.

Ha nem volt eddig bekapcsolva a web interface akkor a Windows tűzfal megerősítést fog kérni, amit természetesen elfogadunk. Ezután a távirányító használható is. A következő weblaphoz kell csatlakozni telefonnal: http://<gép ip címe>:<port>/remote.html

Néhány kép a programról:

Részletes Media Player Home Cinema beállítási leírást a Mozi otthon írásomban találtok. Otthoni Router és WiFi hálózat beállítási segédletnek meg az erről szóló írásom ajánlom, amely itt található meg. A Programot pedig a következő címről tudjátok letölteni: http://mpchcwebremote.codeplex.com/releases/

A program GPL v. 2 alatt lett kiadva, esetleges hibákat, ötleteket a projekt codeplex-es kezelő rendszerébe vigyétek fel. A Codeplex használata külön regisztrációt nem igényel, Live ID-vel (MSN azonosító) be tudtok jelentkezni.