Nem túl sok írás volt mostanában

Mint azt észre vehettétek nem túl sok írás került ki ide manapság. Ennek egyik fő oka az, hogy elfoglalt vagyok mostanában. Az utóbbi időben elég sok minden jött közbe amivel foglalkoznom kellet, így nem sok időm volt technikai blogolásra. Ebben az írásomban megszeretném osztani veletek, hogy miért is nincs sok időm.

Mi is történt velem az elmúlt 1,5 hónapban és miért volt olyan kevés írás ?

  • Egy nem túl súlyos szívritmus zavart vett észre az EKG eredményeimen a munka egészségügyi orvos kivizsgáláson.  Ezért tovább küldött kardiológiai vizsgálatokra. Megérne egy írást a Magyar egészségügy helyzete. Javuló tendenciát mutat az ellátás minősége és a tárgyi eszközök állapota, azonban a várakozási időn lenne még mit javítani, mivel igen sok időt vett igénybe a dolog. Ami a végeredményt illeti, megmaradok, élni fogok még egy jó darabig, viszont Kávét, Teát, és Sört nem nagyon kell innom (Sörözésben egyébként mióta ez a melóm van szinte alig volt részem), valamint szednem kell naponta 2 gyógyszert. Fél év múlva megint kivizsgálás. Már várom előre 🙁
  • Mivel szegeden dolgozok ezért albérletben laktam november elejéig. Novembertől viszont egy húgommal közös tulajdonú lakásban lakunk. Mivel ő is Szegeden albérletben lakott tanulmányai miatt, ezért költséghatékonysági szempontból jobban jártunk saját lakás vásárlásával. A költözés szintén nem 1-2 nap alatt zajlott le, valamint még most is vannak hiányosságok a lakással kapcsolatban, bár egyre otthonosabbá kezd válni.
  • Új lakás = sok papír munka. És sok alatt TÉNYLEG sokat értek. Aki volt már ilyen cipőben az tudja miről beszélek, aki meg majd csak lesz, annak csak azt tudom mondani, hogy kitartás.
  • Ha ez még nem lenne elég a munkahelyemen is van bőven dolgom. Órákat tartani, készülni rájuk rendesen. A diákoknak viszonylag egyszerű dolguk van, mivel ha nem készülnek fel egy órára maximum szereznek egy egyest, amit később kijavítanak. Viszont ha a tanár nem készül, na az ciki. Megkérdőjelezik a tanár rátermettségét, tudását. Ez meg akár elbocsájtással is járhat, ami nagyon nem opció, mivel szeretem ezt a munkát és szükségem is van rá, hogy tudjam fizetni a hitelt.

Ezen elfoglaltságok mellet folyamatosan dolgoztam több-kisebb apróbb projektemen:

  • Iskolai weblap újra tervezése. Ez egy kötelező projektem, nemsokára (max 1-2 hét) révbe ér, le lesz tudva.
  • Oktatok Mikrovezérlők alkalmazásáról és programozásáról egy tárgyat. Eddigi elődöm Assemblerben oktatta az eszközök programozását, ami végülis szép és jó dolog, ha az embernek van ideje rá. Azonban a 21. században nem nagyon van senkinek sem ideje. Főleg a cégeknek nincs, mivel ahogy Dilbert is megfogalmazta IDŐ = PÉNZ. Szóval idén kezdtük el ezen eszközöket C-ben programozni. A gond ezzel kapcsolatban az, hogy a srácoknak nincs semmi elméleti könyvük mikrovezérlőkről és sima C programozási nyelvből sem állnak a legjobban. Szóval elkezdtem írni egy könyv félét tananyagképpen. Jelenleg 50 oldal körül van terjedelemben. Ha egyszer elkészül akkor letölthető lesz innen valamilyen Creative Commons Licenc alapján PDF-ben. Emellett megvásárolható lesz szerzői kiadásban is egy baráti áron.
  • Elkezdtem továbbá dolgozni egy Windows Shell kiegészítésen is, amely kis monitorok (Netbook)  számára könnyíti meg az ablakok kezelését. Erre a projektre jutott a leges legkevesebb időm eddig, pedig tele vagyok ötletekkel, amiket szeretnék megvalósítani. Remélhetőleg meg is fogom őket előbb, utóbb. Egyenlőre nagyon Alfa jellegű az alkalmazás, de ami készen van belőle az jól működik. Amint úgy látom, hogy megérett a kiadásra közzéteszem.

Egy szó mint száz a lényeg a következő: Nem adtam fel az oldal fejlesztését és az írások közzé tételét, csak hoznom kellet egy döntést, hogy mire nem szánok annyi időt. Sajnos a választás a weblapra esett. Remélhetőleg a jövőben lesz több időm írni. Azonban nem ígérek semmit, mert a meg nem tartott ígéretek nem az én szakterületem.

Kiemelt kép forrása: http://diaktozsde.com/files/2011/01/ido.jpg