Nyomtatás Androidos eszközről

A minap gyorsan ki kellett volna nyomtatnom egy PDF dokumentumot a táblagépemről. Ez egy igen mókás feladatnak tűnhet, de a legújabb Android rendszerekben van lehetőség közvetlen nyomtatásra. Ezen írásomban bemutatom a nyomtatás beállítását Android rendszeren.

Több opciónk is van. Ha a nyomtatónk rendelkezik WLAN/LAN csatolóval, akkor közvetlenül tudunk rá küldeni dokumentumot nyomtatásra, ha telepítünk egy nyomtatás szolgáltatót. Ezt az Android rendszer beállítások menüjében a nyomtatás menü szolgáltatás hozzáadása menüpont alatt tehetjük meg. A szolgáltatás konfigurálása gyártónként eltérő lehet.

Ha a nyomtatónkhoz nincs szolgáltató, akkor is használható Android alól. Csak egy PC kell és egy Chrome böngésző a nyomtatón kívül. A Chrome beállításaiban keressük meg a speciális beállítások lehetőséget.

Speciális beállítások

Ezen belül a Cloud Print beállításra keressünk rá, majd kattintsunk a Szerkesztés gombra.

Cloud Print beállítása

A megnyíló menüben tudjuk kiválasztani a nyomtatókat, amelyeket Cloud Print segítségével megosztunk. A megosztáshoz kell egy Google fiók, amibe a szolgáltatás használata előtt be kell jelentkezni. Az egyszerűség kedvéért ez a fiók legyen ugyan az a fiók, amivel a telefon használva van.

Nyomtató hozzáadása

A nyomtató felvétele igencsak triviális. Felvétel után Android rendszerünkből egyszerűen tudunk nyomtatni, ha a Chrome böngésző fut.