Old Games Launcher 0.9

Korábban volt szó itt arról, hogy az Age of Empires I bizony futtatható Windows 7-en, méghozzá gond nélkül. A trükk csupán annyi, hogy az explorer.exe-nek nem kell futnia, valamint néhány kompatibilitási beállítás kell. Azonban az explorer.exe manuális indítgatása és leállítása nem egy kényelmes dolog. Ezért készítettem el az Old Games Launcher nevezetű programomat.

Az Old Games Launcher nem más, mint egy Játék menedzser alkalmazás. Felveszed a futtatni kívánt játékokat, majd dupla kattal elindítod őket. Ekkor a program automatikusan leállítja az explorer.exe folyamatot, majd miután kiléptél a játékból ismételten elindítja azt.

Továbbá mivel nem csak Direct Draw felületet használó játékokkal szeretek játszani, hanem DOS-os játékokkal is, ezért a programba került DosBox támogatás is. Tehát egy jelölőnégyzet bepipálásával kiválasztható, hogy a program a megadott exe-t DosBox-on keresztül indítsa el. Így nem kell szenvedni DOS parancsok tömkelegének kiadásával. Az ember koncentrálhat a játékra 🙂 További “extra”, hogy a DosBox-ot nem kell telepíteni, mivel integrálva van a programba.

A program jelenleg 0.9-es verziószámmal kerül kiadásra, mivel van 1-2 szolgáltatás, amivel bővülni fog, mire eléri az 1.0-ás változatot. Azonban ez nem befolyásolja a főbb paramétereket. Szóval nyugodtan teszteljétek. Adminisztrátori jog nem kell a telepítéshez, úgyhogy vállalati/iskolai környezetben is használható a program 🙂

További extra, hogy interneten fog frissülni a program, tehát automatikusan a legújabb verziót fogja mindenkinek telepíteni. A Futtatáshoz .NET Framework 4.0 Client Profile kell, de ezt is automatikusan telepíti a program telepítője.

Eddig amivel tesztelve lett és biztos működik a program:

  • Age of Empires I + kiegészítő
  • Age of Empires II + kiegészítő
  • Diablo I
  • Starcraft + kiegészítő

Megkérném a kedves olvasóimat, hogy aki teheti tesztelje. Több szem többet lát alapon. A hibákat, ötleteteket jelezzétek nyugodtan akár itt is komment formájában vagy a projekt codeplex oldalán.

A program ingyenes, GPL v2 alatt kiadott. A projekt codeplex oldala forráskóddal és telepítővel együtt megtalálható itt.

Képgaléria: