PlayIT 8.3 Szeged Képes beszámoló

Tegnap lezajlott az első szegedi PlayIT. Az alábbiakban egy rövid képes beszámolót olvashattok.
Első meglepetés számomra az volt, hogy Szeged környékén ennyi Gamer beállítottságú ember él. Rengetegen voltunk (hivatalos adat szerint több, mint 6000-en). A régi Baumax épület szerintem ennyi embert még életében nem látott. A programok jók voltak, egyetlen gond a szellőztetéssel volt. Miért van az, hogy a nagy események esetén sosem működik a szellőztető rendszer megfelelően? Bent nagyon durván meleg volt.

Másik érdekesség számomra az volt, hogy a Sony egyáltalán nem képviseltette magát. Értem én, hogy a Microsoft volt az egyik fő szponzor, de a Nintendo is jelen volt egy kisebb standdal, ahol ki lehetett próbálni a Wii U-t és a Nintendo DS-t.

Egyébként számomra az esemény tanulsága, hogy kell egy Wii U. A Splatoon egy zseniálisan jópofa játék, illetve még ott van a Bayonetta második része és még sorolhatnám a Mario játékokat.

A Windows 10 standon meglehetett tekinteni az asztali Windows 10 változatok mellett a telefonokra készülőben lévő Windows Phone 10-et is. A stabilitással még vannak problémái a rendszernek (konkrétan teszt közben az egyik készülék csonttá fagyott a kezemben), de tetszetős a megjelenése. Elméletileg még az év vége előtt megjelenik a stabil Windows Phone 10 minden olyan készülékre, ami Windows Phone 8.1-et futtat.

Képek: