Programozható elektronikák – Darabolt kiadás

A Programozható elektronikák könyvem mától megvásárolható fejezetekre bontott PDF fájlonként is.

Régóta igény mutatkozott rá, hogy a könyvnek csak bizonyos részeit is meg lehessen vásárolni, ne csak egyben az egészet. Eddig ez nem igen volt kivitelezhető, azonban a Gumroad fejlődésével ez is lehetővé vált.

A könyvet számos “pakkra” bontottam szét, különböző érdeklődési körök alapján. A pakkok kialakításánál törekedtem az észszerűségre, de lehet, elsőre nem a legjobb kialakítás sikerült. Éppen ezért a csomagok képlékenyek, igény esetén további csomagokat tudok összerakni, illetve a meglévőek is átszabhatóak, ha igény mutatkozik rá.

Az elérhető változatokról és a vásárlás folyamatáról készítettem egy összefoglalót, ami itt tekinthető meg összehasonlítható táblázatban, de röviden az alábbi csomagokat alakítottam ki:

Elektronika Alapok

Ez a csomag leginkább középiskolásoknak és elektronika alapjaival ismerkedőknek készült. Velősen ismerteti az elektronika analóg és digitális oldalát, 5 és fél év tanítási tapasztalattal alkottam meg ezeket a fejezetet.

Python & BBC Micro:Bit

Ez a fejezet a Python iránt érdeklődőknek lett kialakítva. Van benne némi BBC Micro:Bit is.

Programozás alapok

Ez a csomag a C/C++/Python programozást foglalja össze, valamint ebbe a kiadásba belekerült egy csomó infós ismeret összefoglaló is. Egyetemre is jól jöhet, főleg az első 2 félévben.

PIC Programozás

PIC mikrovezérlők programozásához specifikusan foglalja össze az ismereteket. A korábbi Mikrovezérlős rendszerfejlesztés I. könyvemnél némileg bővebb ismereteket tartalmaz, több a PIC projekt benne és részletesebb a Mikrovezérlő alapismeretek fejezet.

Arduino Programozás

Arduino programozáshoz specifikus ismeretek. A korábbi Mikrovezérlős rendszerfejlesztés II. könyvemnél némileg bővebb ismereteket tartalmaz, több az Arduino projekt benne és részletesebb a Mikrovezérlő alapismeretek fejezet, valamint az ESP8266 programozás is része lett.

SoC & IoT

Linux, RaspberryPi, IoT eszközök programozásához kialakított csomag.

Teljes kiadás

Ebben benne van az összes fejezet. Korábbi vásárlók ezzel a kiadással rendelkeznek. Számukra újdonság, hogy nem csak egy gigantikus PDF fájlt tudnak letölteni, hanem a fejezeteket is külön PDF állományban. Ez hasznos lehet tabletek és e-book olvasók számára.