Red Alert 3

Kb 2 hete, amikor a Tesco-ban jártam megvettem a Red Alert 3. részét. Hasonlóan, mint a Crysis ez is EA Budget kiadásban kapható. A másolás védelem itt nem kavar be, mivel DVD behelyezés nélkül is fut a program.

Kicsit érdekes volt a programhoz a hozzájutás, mivel 3 db eladó és 2 vásárló kellet ahhoz, hogy a védő tokból kifeszítsék a DVD-t. Ugyanis a Tesco-ban is “jól felszereltek az alkalmazottak, minden körülmény biztosított az akadálymentes munkavégzéshez.” Így történhetett meg, hogy 2 egymás melletti pénztárban sem volt az a kinyitó eszköz amivel ki lehet venni a tokból a DVD-t. Némi kézről-kézre adogatás és egy-kettő furcsa pillantás után (Valószínűleg a játék borító miatt) megkaptam a programot.

Korábban megfelelő gép hiányában nem vásároltam meg a játékot, valamint azért nem, mert rossz játéknak hittem, afféle még 1 rókabőr lehúzásnak. A rókabőr lehúzás elmondható, de igencsak jóra sikerült a program. Igazi vérbeli Red Alert játék. A zene, a színészi munka és úgy az egész játék korrektnek mondható. 27db küldetés van az egyszemélyes játékmódban, 9db frakciónként. Igazából lehetett volna több is, mivel az első 4-5 küldetés gyorsan végigvihető. A fennmaradó küldetések, meg nem nyújtanak sok izgalmat, ugyanis csak az ellenfelek száma és erőssége változik. Sokszor igen szívatós tud lenni a játék emiatt.

Újdonság a korábbi részekhez képest, hogy a kampány mód játszható kooperatív módban is hálózaton keresztül. Így biztos egész más élményt nyújt a játék, mivel a 2. játékost helyettesítő gépi játékos nem sokat ér sajnos.

Nagyon nagy sztori nincs, de igazából a korábbi részekben sem volt, úgyhogy nem árulok el szerintem túl nagy titkot:
Az első rész azzal indult, hogy Einstein épített egy időgépet, amivel visszament az időben, és megölte Hitlert. Így a második világháború sosem történt meg. Azonban azzal nem számolt, hogy a Szovjetunió majd támadást indít a kapitalista országok ellen.

A második részben, a Szovjetunió élére pakolt szövetséges barát Romanov támadást indít az amerikaiak ellen. Aztán, mint az első részben ismét a földbe lesz döngölve a Szovjetunió.

A harmadik rész története közvetlenül a második rész végén indul az éppen szövetséges támadás alatt lévő Moszkvában. Egy korábbi titkos projekt volt, hogy építsenek egy időgépet. Ezzel az időgéppel visszamennek az elit orosz vezetők és egy furcsa tudós az időben és megölik Einsteint. Miután visszatérnek a jelenbe minden a legnagyobb “rendben”, a szövetségesek majdnem eltaposva. Azonban egy híradás megszakít mindent, ugyanis a Felkelő nap birodalma (japán), míg a szövetségesek és a Szovjetek marakodtak hadsereget épített és támadást intézett a Szovjetunió ellen.

Szokásos módon az egyes küldetések előtt élő szereplős átvezetőket kapunk, amik igencsak színvonalasra sikerültek. Egy-két ismertebb színész is feltűnik a játékban. A színészi munka igencsak korrekt, mivel a különböző akcentusokra is ügyeltek (lenne mit tanulni magyar szinkronosok!)

A zene ebben a részben nem fogott meg annyira, mint a korábbi két részben, de akadt ebben is 1-2 jó szám.

Mindösszesen 2 ezer forintért kapható és megéri az árát. Nekem tetszett, ajánlani tudom az RTS játékok kedvelőinek. Készítettem pár képernyőképet, amit az oldalhoz tartozó Picasa galériában meg tudtok tekinteni.

Zárásnak a  szokásos youtube blokk: