Samsung telefonok szinkronizálása a böngészőből

Az Androidos Samsung telefontulajdonosok többsége számára nem ismeretlen a Kies program neve, na de nem azért, mert olyan jó lenne. A helyes kifejezés inkább az lenne, hogy hírhedt, több okból kifolyólag. A Windowsos alkalmazás kipróbálása után nem sok késztetést éreztem arra, hogy kipróbáljam a Kies Air nevezetű programot, ami gyárilag telepítve volt az eszközömre. Tévedés volt részemről, mivel a Kies Air egy igazán jól használható program.


A Kies Air lényegében egy böngészőből futó Kies alkalmazás. A dolog úgy működik, hogy arra a WLAN hálózatra fel kell kapcsolódnunk a telefonunkkal, amiről kezelni szeretnénk. A Kies Air telepítése (ha még nem lenne telepítve, Play áruházból letölthető) és elindítása után a program ad egy http címet, amit ha a böngészőnkbe beírunk, akkor egy Webes Kies fogad minket.

A Biztonság kérdése úgy van megoldva, hogy a számítógépet, amely csatlakozni szeretne engedélyezni kell a telefonon. Így elkerülhető az, hogy egy vicces kollégánk hozzáférjen a telefonunkhoz. Itt megjegyezném, hogy lehetőleg a programot csak biztonságos WLAN hálózaton használjuk, mert a biztosítatlan hálózatról könnyű lehallgatni kényes információkat.

Tapasztalatom szerint akadhat olyan csatlakozási hiba, hogy a böngésző nem tudja megnyitni a Kies által adott címet. Mikor először beleszaladtam ebbe a hibába, azt hittem elgépeltem a címet, pedig nem. Ez program hiba lehet, mert akár hány router-en teszteltem (TP-Link, Linksys és egy Edimax is) sajna jelentkezett a gond. Azonban minden egyes alkalommal a csatlakozási hiba orvosolható volt a Router újraindításával.

A Program tudása nagyjából megegyezik az asztali kies tudásával, lehet zenéket kezelni, fényképeket letölteni, feltölteni, fájlokat kezelni, üzeneteket olvasni, névjegyeket szerkeszteni. Ideális megoldás utazásokra és olyan esetekre, mikor nagyon jól jönne egy kezelő alkalmazás, de nem tudunk vagy nem akarunk egyet telepíteni. Telepítését ajánlom minden Samsung telefon tulajdonosnak, ha még nem lenne telepítve.

Zárásképpen pár képernyőkép: