Scott Pilgrim vs. the World: The Game

Úgy adódott, hogy végre lett egy kis időm játszani. Még karácsony környékén beszereztünk egy Xbox masinát és a játékot ezen sikerült játszani. Nem mai játék, viszont csak PS3 és Xbox rendszerekre jelent meg.

A játék egy film adaptáció, méghozzá a Scott Pilgrim a világ ellen című filmen alapul, ami pedig egy grafikus novella adaptáció. A film egy fantasy vígjáték-szerűség. A fő konfliktus vonal onnan jön, hogy Scott-nak le kell győznie a barátnője hét gonosz ex pasiját. A játék anélkül is élvezhető szerintem, ha nem tetszett vagy nem láttad a filmet, de mindenképpen sokat ad az élményhez, ha láttad korábban.

A nem tetszett szekciót azért emelném ki, mivel eddig kétféle emberrel találkoztam. Volt akinek nagyon tetszett és volt akinek nagyon nem. Köztes állapotok nélkül. Én mindenképpen ajánlom a megnézést. Google Play filmeken 660Ft-ért kölcsönözhető, ha még nem láttad. Sajna itt csak eredeti nyelven érhető el, pedig kivételesen a magyar szinkron is jól sikerült. Így ajánlanám megvásárlásra akár DVD vagy Blu-Ray lemezen is, de nem éppen egyszerűen szerezhető be.

A játék 8 bites grafikai stílust alkalmaz és a NES verekedős játékaira hajaz. Játék stílusában nagyon hasonlít a NES (sárga kazettás) gépekre megjelent Mighty Final Fight-ra. (Zárójelben megjegyzem, hogy ez egy nagyon jó játék. PC-s NES emulációról itt egy cikk.) Kicsivel több, mint egy szimpla verekedős játék, mivel vannak benne RPG elemek is, karakter fejlődés és feloldható, tanulható újabb kombók.

Nem egy egyszerű játék, még a legkönnyebb nehézségi fokozat esetén is lesz bőven olyan pálya amit újra kell kezdeni a sok és trükkös ellenfél miatt. Ennek ellenére nem frusztráló a játék, mivel ez mondhatni műfaj elem a hasonló játékoknál.

Igazán jó szórakozást akkor nyújt a játék, ha ketten játszátok, mivel van kooperatív mód, méghozzá akár négy játékosra is. Szóval igen kellemes időtöltés tud lenni, ha haverokkal összeültök pár sör mellett.

Személy szerint mindenkinek ajánlani tudom a játékot. Nem egy hosszú játék egyébként, 3-4 óra alatt bőven végigjátszható, de magas az újrajátszási értéke, mivel négy karakter közül lehet választani a játék elején és minden karakternek egyedi a játék befejezése. Szóval ha van Xbox-od vagy PS3-ad, akkor mindenképpen szerezd be, mert megéri.