Serious Sam 3: Jewel of the Nile

Hálaadáskor Steam-en akciósan sikerült megvásárolnom a Serious Sam 3 első DLC csomagját keményen 2 euró körüli áron, azonban kb mostanáig nem volt időm játszani vele, de végre sikerült időt szakítanom és végigvittem.


A DLC nagyjából 2,5-3 óra játékot kínál nehézségtől függően. Nagyon sok mindent nem lehet róla elmondani, a történet a játék vége előtt játszódik nem sokkal, afféle töltelék misszió, amit meg kell csinálni, de egyáltalán nem unalmas. A pályák kidolgozása ismételten remek, csak sajnos a készítő csapat még mindig nem tudott leszokni a föld alatt mászkálós, “Tomb Raider – est játszok” pályák tervezéséről.

Konkrétan van egy pálya a DLC-ben, ami komolyan felbosszantott. Legalább 30 percet botorkáltam a sötétben, mire rá sikerült jönnöm, hogy mit is akar a játék. Ez a 30 perc botorkálás nem lenne baj, ha nem egy Serious Sam játékról beszélnénk. Felesleges időhúzás. És ráadásul sikerült egy hibába is belefutnom, csalás nélkül sajnos nem tudtam megcsinálni a DLC 2. pályáját. Sajnos ez rányomta a bélyegét az egész végigjátszásra, ezért van a képernyőképeken rajta a “cheats enabled” felirat. Mentésem sajnos nem volt amiből vissza tudtam volna állítani egy hibamentes pozícióba a játékot, újrakezdeni meg nem akartam.

Ezen pályát leszámítva egész jóra sikerült ez a letölthető kiegészítés. A klasszikus Serius Sam-ben megszokott mesterlövészpuska, a lézerpuska  és nem utolsó sorban a gattling gun  is bekerült a játékba 🙂 Valamint egy-két régi-új ellenséggel is találkozhatunk. Az egyetlen gond velük az, hogy a fő történetszálba is bekerülhettek volna.

Ha akciós lesz ismét a DLC, akkor mindenképpen vásároljátok meg, a nem akciós ára ~8 euró körül van most, ennyit szerintem nem ér meg. Végezetül pedig pár képernyőkép és hivatalos trailer 🙂