Személyes dolgok

Az elmúlt héten nem volt írás, mivel sajna közbejött elég sok minden. Munka, gép elromlás, és még sorolhatnám. Örülök, hogy túl éltem ezt a bolond hétvégét. Az egész mizéria Csütörtökön kezdődött, mikor sikerült beszívnom egy vírust ami miatt újra kellet telepítenem, de az sem volt egyszerű. A gondok amelyek felmerültek és azok megoldásáról majd egy külön cikkben írok.

Továbbá Hugom gépe is meghalt, alaplap hibája miatt. A Windows csökkentett módban sem volt hajlandó elindulni, mindig az AGP440.SYS betöltése közben megállt, jobb esetben egy Kék halált dobott A5 hibakóddal, amiről még az MSDN tudásbázisban sem hallottak. (A6 hiba dokumentálva és A4 is, de A5 nincs :D) Szerencsére egyik ismerősömnek volt elfekvőben egy Asus alaplapja Athlon64 processzorral, így megvettem azt. A lap már PCI-E portal van szerelve AGP helyett, így VGA-t is keresnem kellet. A választás egy 8600GT-re esett, mivel olcsón ezt tudtam gyorsan beszerezni.

Driver hiányában és/vagy nem megfelelő ACPI támogatás miatt azonban 5-6 perc üres járat után elhalálozott a rendszer, de a driver-ek telepítése és az energia gazdálkodási beállítások megváltoztatása után úgy néz ki tökéletesen működik. Persze nem kell ezen nagyon játszani, de Internetezésre és HD filmnézésre tökéletes lesz. (18% CPU terhelés köszönhetően a VGA-nak)

Kis öröm az ürömben: Megjelent a Codeproject.com-on az első cikkem, és viszonylag jó értékelést is kapott: http://www.codeproject.com/KB/WPF/PixelhaderReflection.aspx (megértéséhez Angol tudás kell és némi C# és WPF ismeret)

Nagyjából ezen okok miatt nem volt új írás, de ami a jövőt illeti van 1-2 ötletem, hogy miről fogok írni.