Close
Skip to content

6 hozzászólás

 1. Horvath Tibor
  2011. szeptember 1. csütörtök @ 22:16

  Szia!
  Nagyon hasznosak a leirasaid koszonet erte!
  Egy kerdes: olyan megoldas erdekelne (ha segitenel) amivel http:// formaban is elerheto lenne a serverem /home konyvtara kivulrol pl.munkahelyrol.
  Mit kell a routeren esetleg engedelyezni, milyen progi kell a serverre es a configuralasa.
  Koszonettel:Tibor

  • Ruzsinszki Gábor
   2011. szeptember 2. péntek @ 14:14

   Hát ha http kellene mindenképpen, akkor Apache szerver bűvölés lesz a dolog vége, esetleg valami extra modullal, vagy php programmal. Erről a jövőben várható írás, mivel érdekes téma, és szerintem másnak is hasznos lesz 🙂

 2. Horvath Tibor
  2011. szeptember 3. szombat @ 18:27

  Szia!
  Fent van az Apache szerver, mar ha kikapcsolom (mert csak gyakorlasra van nem elesben megy) ujra indul alapbol az Apache is. Mivel az IP amit a szolgaltatotol kapok dinamikus (gondolom O is a belso IP -it osztja szet) igy a “vilagban” lehet hogy van meg olyan IP amit en hasznalok?? Akkor hogyan lehetne egy nevhez kotni, hogy kivulrol mindig az en router mogotti gepemet szolitsa meg?
  Remelem ertheto voltam.
  Udv!

  • Ruzsinszki Gábor
   2011. szeptember 4. vasárnap @ 10:41

   Az, hogy kikapcsolás után rendszer indítás esetén automatán elindul, az azért van, mert automata indításban benne van. Az IP cím kérdést dyndns használatával lehet megoldani. Erről a https://www.webmaster442.hu/router-beallitas-ii/ cikkben volt szó.

 3. Horvath Tibor
  2011. szeptember 5. hétfő @ 20:44

  Szia!
  Megcsinaltam a dyndns-es lekerdezest mukodott is frankon!! Azutan olvastam egy net2ftp progirol amit a server var/www/ mappaba kellett kibontani. Kibontas utan ha a dyndns-es html-hivatkozassal nyitom meg akkor letolt egy PHP-parancsfajlt “letoltes” nevvel.Gondoltam beleirta magat valahova a serverbe igy ujrahuztam a servert. SSH megy, Apache megy ha a “http://IP_cim-mel hivom meg. A dyndns-el viszont tovabbra is azt a nyomorult PHP-t menti le. Van valami otleted mit allitott el, hogy nem az index fajlt nyitja meg a var/www/ mappabol??
  Koszi!

 4. Horvath Tibor
  2011. szeptember 5. hétfő @ 21:43

  Azt elfelejtettem irni, hogy a FF alatt rendben a Chromium alatt van csak ez a hiba ( azota mar a Chromium-ot is ujraraktam de most is a PHP-t menti le)