The Stanley Parable

A The Stanley Parable egy igen érdekes játék mind műfajilag, mind történetileg. Talán a legjobb szó rá az interaktív elég beteg humorral megáldott rövidfilm lenne.

A játék a Half-Life 2 motorjára épül, eredetileg módosításként indult, majd kinőtte magát teljes játékká. A játékban semmi agresszió nincs, csupán haladnunk kell. Az, hogy merre megyünk befolyásolja a sztori alakulását, amelynek legalább 10 különböző kimenetele van. Egy végigjátszás kb 20-25 perc alatt megtehető, de mivel legalább 10 befejezés van, az újrajátszási értéke igen magas, feltéve, hogy az embernek tetszenek az olyan filmek, amelyek folyamatos narrátorkísérettel vannak ellátva.

Igen nehéz sok mindent leírni róla, mivel egyrészt rövid, másrészről pedig a történetről a legkisebb információ is spoiler lenne. Éppen ezért a játék készítő cég sem sok mindent árul el a játékról a játék Steam oldalán, csak annyit, hogy próbálja ki az ember a demót. A demóban található pálya azonban a végleges játékban nincs benne, mivel az is a történet poénját lelőné. Így én is csak azt mondhatom, hogy egy zseniális játék, amit mindenképpen játszani kell. A demó és a teljes verzió beszerezhető itt: http://store.steampowered.com/app/221910/

És a végére a szokásos YouTube blokk:

A demó végigjátszása videón, amit sokkal élvezetesebb játszani, mint nézni:

Végezetül pedig csak annyit, hogy: “The end is never the end”