Tomb Raider: Underworld

Nem vagyok és szerintem nem is leszek hardcore Tomb Raider játékos sosem. A Legend előtti játékokkal nem sokat játszottam, mivel nem kötöttek le. Azonban a Legend a kedvenc játékaim közé tartozik, és az Underworld-nek is jó esélye van a kedvencek közé bekerülésre.

Tegnap este fejeztem be az Underworld-öt, amit a CD-Projekt gondozásában “Gyémánt kiadás” változatban szereztem be a Tesco-ban, 5000Ft-ért, azonban ha tudatosan vásároltam volna akkor potom 2000Ft-ért megvehettem volna az Extreme Digital-ban, de véleményem szerint 5 ezret is simán megért.

A gyémánt kiadás a következőket tartalmazza:

  • A játékot magyar felirattal
  • Magyar kézikönyvet
  • 2db képeslapot
  • Egy bonusz lemezt, amin egy rövid dokumentum filmben a készítők beszélnek a játékról
  • Egy kis füzetecskét, amiben a játékhoz készült Concept Art egy része található meg
  • Egy szép papír dobozt, hogy ezt tárold.

Maga a játék ott folytatódik ahol a Legend-nek vége lesz, de ha nem játszottál a Legend-el az se baj, mert egy animációban megnézhető, hogy nagyjából miről maradtál le. A grafika és a helyszínek kidolgozottsága egész szép lett, mondhatni művészi.

A PC verzió irányítása néhol érdekes hibákat tud produkálni, ami miatt 1-2 szívatósabb részt többször is újra kezdtem, de a játék végére hozzászoktam nagyjából. A mozgás kultúra az Anyversary-ben bevezetett elemekkel bővült, valamint bekerült 1-2 új dolog is. A játék nem teljesen lineáris, mert sokszor nem csak egy járható út van a dolgok kivitelezésére. A bejárható területek hatalmasak. A nehézség közepesen nehéznek mondanám, kellően nehéz, de ugyan akkor lebilincselő is a játék. (Emlékszem régi Tomb Raider játékokban mennyit frusztrált az, hogy azt se tudtam mit kell csinálni. Talán ezért nem is kötöttek le)

A sztoriról nem akarok írni, mert nem akarom lelőni előre az összes érdekes momentumot, amik miatt érdemes játszani ezt a játékot, és az előző részét is, a Legend-et.

A néhol hibás irányítás mellet talán még azt tudom negatívumnak elmondani a játékról, hogy viszonylag rövid. (5-7 óra játék idő maximum) Xbox 360-ra két exkluzív DLC kiegészítő is megjelent, amik rendesen lezárják a sztori vonalat, de sajna ezek talán PC-re sosem jelennek meg hivatalosan. Ha számszerűen értékelni kellene a játékot egy 10 pontos skálán, akkor 8,5-öt érdemel.