Wacom bamboo képes beszámoló

Még decemberben vásároltam egy Wacom Bamboo rajztáblát, amit főként munkahelyi Photoshop feladatok gyorsabb elvégzésre használok, meg úgy kb mikor kényelmesebbnek érzem az eszköz használatát a hagyományos egérrel szemben. Mivel elhamarkodottan véleményt nem szeretek írni semmiről, így nagyjából 1 hónap tesztelés után elmondhatom, hogy egy igen jó kis eszköz.

Akciósan vettem 17000Ft-ért a közeli Aldi-ban. Annyira nagy szükségem nem volt sosem Tablet-ra, ezért nem is vásároltam korábban, azonban ennyi pénzért vétek lett volna ott hagyni.

Technikai Adatok:

Modell: MTE-450A
Méretek: 200 x 186 x 10,7 mm
Aktív terület mérete: 147,6 x 92,3 mm
Felbontás: 2540 dpi
Nyomás szintek: 512

Képek, vélemény:

Az eszköz csatlakoztatása után a Windows 7 képes egyből használni az eszközt toll beviteli eszközként. A Driver telepítése nélkül azonban nem működik a nyomás érzékenység, ezért ennek telepítésre szükség van. A Diver emellett telepít egy alkalmazást is, amivel a táblán található gombokhoz tartozó funkciók és a toll gombjai állíthatóak be.  Az alkalmazás megjelenés puritán, de annál inkább hasznos:

Ezen kívül a windows 7 is kínál egy csomó hasznos funkciót a tábla használatához. Ha a toll a tábla fölött van, akkor a bal oldalon megjelenik egy sáv (alapbeállítás szerint), amire rábökve előjön egy virtuális billentyűzet.

Ezen virtuális billentyűzet átváltható lenne kézírás módba is, csak mivel angol windows 7-est használok Magyar területi beállításokkal ezért ez nem elérhető. Magyar nyelvi csomag telepítése nem tudom mit változtatna  a helyzeten. A vezérlőpulton található toll és tábla beállításokban sok hasznos beállítás érhető el:

Összegzés:

Grafikus munkákhoz baromi nagy segítség tud lenni, még ha nem is tud rajzolni az ember profi szinten, mivel jóval kényelmesebb ezt használni, mint egy egeret. Azt kell, hogy mondjam igen jó ár/érték aránnyal bír az eszköz. A csomagolás minősége meg külön plussz pontot érdemel. (nem mintha olyan fontos lenne, de azért jó látni h. nem egy tesco-s zacsiban vágják az emberhez.) Támogatott rendszerek között Windows szerepel elsősorban, de Ubuntu 10.10 alatt is működött alapértelmezetten, de a nyomás érzékelés nem működött. Valami extra kernel modult kellene bele hekkelni a rendszerbe. Erre egyenlőre nem volt még időm, de az Inkscape és a Gimp miatt talán 1x szánok rá időt.