Windows 7 Pro magyarítása

A Windows 7 Professional változataiban nincs vezérlőpult alkalmazás amivel gyorsan cserélhető lenne a felhasználói felület nyelve. Ez azért zavaró, mert így az egyszeri felhasználó azt gondolná, hogy akkor nem is lehet nyelvet cserélni. Ez azonban nem igaz. Lehet, csak a vezérlőpult alkalmazás hiányzik, ami megkönnyítené az ember dolgát. Ezen leírásból ingyenesen megtudhatjátok miként lehet megoldani.

Az ingyenességet azért emeltem ki, mivel van olyan magyar weblap, ahol ezért pénzt kérnek. (Linket szintén nem kapnak, mert nem érdemlik meg :))

Ami kell:

 1. Egy telepített windows 7, mondjuk angol nyelven
 2. A  telepítendő nyelvnek és rendszernek megfelelő MUI csomag
 3. Parancssor ismerete alapszinten

A magyar mui csomagok beszerzése kicsit trükkös, mivel elvileg senki sem linkelhetne rájuk jogi okoskodás miatt, de a Google nagy segítséget tud adni, vagy ha rendelkezik az ember MSDNAA hozzáféréssel akkor az összes MUI nyelv ott megtalálható egy ISO fájlban.

Figyelem: Ha nem vagy tisztában azzal amit csinálsz, akkor ne fogj bele a folyamatba, mert el is ronthatod a rendszeredet, ami akár újratelepítéssel is járhat.

A telepítés folyamata, feltételezve, hogy megvan a MUI csomag:

 1. A mui csomag (.cab kiterjesztésű) elhelyezése egy mappába
 2. Parancssor futtatása rendszergazdaként (jobb klikk majd Run as administrator)
 3. A parancssorba a következő parancs beírása:
  DISM /Online /Add-Package /PackagePath:[mui csomag helye]
 4. Ezután ha ez sikeresen lefutott:
  bcdedit /set {current} locale hu-HU
 5. sikeres futás után ismét egy parancs:
  bcdboot %WinDir% /l hu-HU
 6. ha ez sikeresen lefutott a parancssorba írd be a következő parancsot:
  regedit
 7. Ennek hatására elindul a rendszerleíró adatbázis szerkesztő, melynek segítségével ki kell törölni a következő útvonalon található kulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\en-US
 8. Ha minden jól ment, itt csak egy hu-HU jelzésű marad. Ezután nincs más dolgod, mint újraindítani a rendszeredet, majd élvezni a magyar Windows 7-et