Windows 8 leállítási probléma

Egyes asztali gépek esetén tapasztalható, hogy a számítógép leállítása után kis idő elteltével újra bekapcsol a gép. A probléma megoldása relatíve egyszerű.

A problémát a hálózati ébredés funkció okozza. Abban nem vagyok biztos, hogy a modul hibás, vagy egyes hálózati eszközöknek is köze lehet hozzá. Mindenesetre ha ilyesmit tapasztalunk, akkor az eszközkezelőben a hálókártya tulajdonságait kinyitva az Energiagazdálkodás fülön kapcsoljuk ki a hálózati ébresztés funkciót. A számítógép újraindítása után a leállításnak tökéletesen kell működnie.

halozat_1Egyes esetekben ettől nem oldódik meg a probléma. A gyors rendszerindítás engedélyezése is okozhat ilyen problémát. Ha a fenti beállítás nem hoz megoldást, akkor a vezérlőpulton található energiagazdálkodási lehetőségek menüben a főkapcsoló beállításánál tudjuk kikapcsolni a gyors rendszerindítást.

halozat_2

Szintén újraindítás után elvileg megoldódik a probléma. Érdekes ebben a hibában az, hogy eddig csak asztali gépen találkoztam vele és csak 8.1-es verzióban.