WPF Image Utils

Mostanában nem volt annyi időm a blogra, mint amennyit valójában foglalkoznom kellett volna vele. Lustaság, munka, egyéb projektek, általános ötlethiány, magánélet. Ezen általános kifogások mellet igazából azért nem voltam túl aktív, mert egy programon dolgoztam, amely nem más mint egy képnézegető.

Ok, van bőven elég sok képnézegető, de ez azért más, mint a többi, mert csicsa 🙂 Ezt az alábbi videó is jól illusztrálja szerintem:

Azon kívül, hogy szép a következő funkciókat tudja:

  • Ha a képben van EXIF infó a tájolásról, akkor korrekten fogja megjeleníteni a képet. Ezalatt értsd azt, hogy automatikusan elforgatja
  • A transzformációk (forgatás, tükrözés) nem alkalmazódnak az eredeti képre.
  • 24 átmeneti efektus
  • Windows intéző által használt miniatűröket használ a program, így nem kell neki külön cache.
  • Kinetikus scroll egér jobb gombjával miniatűrök és teljes méret nézetben.

Egyenlőre még béta a program, de folyamatosan dolgozok rajta. Igazából a képnézegető csak az első alkalmazás a csomagban, amit későbbiekben több fog követni, de ezekről majd egy későbbi bejegyzésben írok. Letölteni a vállalkozó kedvű emberek innen tudják: http://wpfimageutils.codeplex.com/

A program Windows Vista / Server 2008 / Seven / Server 2008 R2 rendszereken fog fog működni. Egyenlőre Windows 7-en kívül más rendszeren nem igen akar működni. Tudok a hibáról, javítva lesz napokon belül, ha lesz egy kis energiám és életkedven a hiba okát megkeresni. Addig is Windows 7 alatt gyilkolászható. Ha esetlegesen hibát találsz , akkor azt a codeplex hibajelentőén keresztül jelezd.